lørdag 29. oktober 2011

Hællåviiiin!

Aller først vil jeg si tusen takk for overveldende og svært positiv respons på gårdsdagens gruff.  Det kommer et punkt hvor irritasjonen blir så stor at man ønsker at man hadde en godt synlig talerstol eller en direktelinje inn til NRK.  Men det har man jo ikke, så da får man ty til bloggen for å få ausa ut gørra.  Jeg er imidlertig ikke den eneste frustrerte tydeligvis, for det har hagla med kommentarer påde her og der fra folk som sier seg enige i at det ble nok mas denne uka.  Takk skal dere ha :)

Frustrasjonen har roa seg og vi har brukt dagen i dag til helt andre sysler.  Gubben har montert de siste takrennenedløpene, og da regnet starta kunne han fornøyd konstatere at de funka ;)  Jobben er ikke helt ferdig, for vi mangla selvsagt noen deler, men nå har vi i det minste litt kontroll på hvor regnet renner.  Jeg skal se om jeg ikke får tatt bedre bilder en dag snart.  Vi har valgt blanke aluminiumsrenner, og de ble så fine mot den hvite veggen!

Jeg har litt motvillig tatt innover meg at det er halloween denne helga og vi har feira bittelitt.  Jeg nekter imidlertid å kjøpe all den oransje plastikken som butikkene byr på, så vi har gjort det på den enkle og hjemmelagde måten.  Første del av halloweenfeiringa var på fredag på Anes SFO.  Som vanlig kom kostymebehovet litt brått på, og vi måtte kle opp jenta etter metoden "man tager hva man haver".  Stofflageret inneholdt ikke så mye halloween-materiale, men vi fant stoff i fin gresskarfarge.  Så da gikk hun som det da.  Gresskar.  Inni gresskaret er det ei dyne og ei pute, så det er kanskje ikke så rart at gresskaret falt i smak også hos småbrødrene.  Mykt og godt :)

Ane poserer litt sånn halvfornøyd.  Gresskaret har fått litt medfart på SFO, men til å være sydd på en halvtime fungerte det rimelig greit.  Møster og ide er etter eget hode og tilgjengelige materialer.  Ferdiglaga på en drøy halvtime.
Amund var først litt skeptisk da han ble ploppa ned i gresskaret, men så gikk han på med dødsforakt og ga inntrykk av å ha alvorlige planer om å spise opp hele greia.
Ola mente gresskaret var en fin plass å meditere (han påsto faktisk det), men teknikken er nÅget spesiell...  Aoooommmmmmmm....
 Fin babyfanger

Hårfargen til Amund og det orange stoffet funka finfint sammen.

I kveld bakte Ola og jeg kake med hjemmelagd pynt av (påske)marsipan (jadda) og konditorfarger fra kjøkkenskuffa.  Kaka ble god den altså, og så ble det liksom ei lita minibursdagsfeiring av Amund som ble fem måneder på fredag.  Store lille gutten :) 
 
De grønne er spøkelser.  Med ryggen til...
 
Lille Petter var litt tykkmaga og nedseget.  Spørs om han har godt av kaka han har fanga.
Edderkopp på kaka, og edderkopp på kjøkkengulvet under danseoppvisning i kveld med Ane, Ola og en sju år gammel overnattingsgjest.  Bildet avslører at vi mangler både sokkellist på kjøkkeninnredninga og dørkarm på verandadøra...  Vi har litt å holde på med enda.  I den store kassa er kjøkkenvifta vi fikk kjøpt inn for ei lita stund siden.  Den skal også opp.  En gang snart.
 
To be continued...

1 kommentar:

mormor sa...

Jeg er stum av beundring. For en kreativitet!!! Dessuten helt enig i at "Hællåviiiin" godt kan dempes. Det er utrolig hva handelsnæringa klarer å få forbrukerne til å bruke penger på.
JA til hjemmelaga!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...