onsdag 10. august 2011

Jeg ♥ FINN!

Vi har kjøpt oss vedovn i dag.  Den skal inn på kjøkkenet før vinteren kommer og jeg gleder meg sånn!  Vi har leita og leita og leita blant moderne ovner, men alle er jo så...  ja moderne.  Jeg vil ha fiiiin gammel ovn, og nå har vi det!  Ovnen er produsert ved Trolla Brug, ikke langt herifra, og det er også gøy.

Her er gliset.  Nå ligger den i bilen og venter på at pipa skal føres over taket og ovnen monteres.Vi lurte jo ei stund på denne ovnen, men den viste seg jo å være så latterlig trang eller grunn eller hva det skal kalles at den var helt uaktuell.  Så bestemte vi oss for denne fine lille klassikeren fra Jøtul.

Eller evt storebroren som tar mye større ved og som også er fin.

Ellers er det skralt med fine vedovner "der ute".  Det er merkelig at det skal være så håpløst å finne gammeldagse svarte ovner med litt dekor.  Leser man blogger er jo gammeldags og vakkert interiør  KJEMPEmoderne og man skulle tro det var marked for ovner av det gammeldagse slaget? 

Bloggen "Livet under Skriua" viser fram en fin ovn her:

Altigamleovner.com har spesialisert seg på gamle ovner og de er ikke de eneste som lever av å restaurere gamle ovner.  Heldigvis.  Det er nok et marked for dette.  

Denne PDF-fila inneholder mye historie, og dessuten en hel masse fine bilder. 

Så mye vakkert gammelt, og så mye traurige triste greier i glass og store slette flater dagens kataloger.  Glass og slette flater kan være bra det altså, men jeg vil ha en gammeldag vakker vedovn!!  Da får vi ta en gammel, ikke så rentbrennende en da og håpe at feiervesenet er snille med oss og lar oss beholde den...

1 kommentar:

Vigleik sa...

Alltid spennende med ny ovn:)

Vi skal også ha oss ny peis, men har ikke helt blitt enig med forhandleren på pris osv.

Men ny ovn er drømmen før det blir vinter.

Ha en fin dag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...