tirsdag 9. februar 2016

Konsertpulsvarmere

Ane spilte i kirka både i førjulstida og romjula.  Kirka i bygda vår er veldig gammel og ofte veldig kald og første gang vi var der på øving frøys hun fryktelig.  Det frista med bobledress og digert skjerf men det er liksom litt begrensa hva man kan kle på seg når man spiller fiolin.  Vi fikk et tips om å ta på pulsvarmere neste gang og det er nok et riktig bra tips. 

Så da ble det pulsvarmere da.  Absolutt enkleste sort og gjort på to korte kvelder.  Litt kjedelig med svart (og litt krevende å strikke svart på mørke kvelder i dårlig lys) men konsertantrekket for øvrig er svart så da måtte det bli sånn.

Konsertpulsvarmere

Garn:  Mitu fra Rauma. 50%ull 50% alpakka
Pinne: Strømpepinne 4 (jeg strikker stamt, strikker du løst kan du kanskje gå ned 0,5-1)
Garnforbruk: 31 gram.
Str:  One size fits all sånn ca.  De passer i alle fall både toåringens hender og mine normalstore damehender.

Legg opp 40 masker, fordel på fire pinner og strikk vrangbord 2 rett og 2 vrang rundt.
Strikk til de måler ca 15 cm. Kontrollvei gjerne nøstet så du er sikker på at du har igjen minst halvparten så du har nok garn til den andre. Alternativt kan du starte i begge ender av nøstes om du har to sett pinner i rett størrelse.  Fell LØST av i vrangbord.  Fest tråder. Vips: Ferdig!

Mitu var et nytt bekjentskap.  Det er glatt og litt "fast" spunnet sånn at strukturen i vrangborden virkelig kommer til sin rett.  Men de ble myke og gode og Ane har tatt dem i bruk og er godt fornøyd.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...