fredag 14. oktober 2011

Frossen fredag

Ei snørrete og litt avstumpa høstferieuke er over. Og hvilken bedre avslutning kunne vi fått en nattefrost!?!  I natt frøs det på for første gang i høst, og vi våkna til rim på bakken og skikkelig isskorpe på dammene.  Ungene venter intenst på den første snøen, så denne lille antydninga til vinter ble hilst veldig velkommen.  Mamman lot seg begeistre hun også, først og fremst av fargene og den iskalde klare lufta. 

Ut før frokost for å kjenne på rimet og den overraskende tykke isskorpa på dammene.  Jeg elsker høsten!  Jeg har bursdag førstkommende søndag, og denne tida har alltid vært spesiell for meg.  En blanding av å føle at jeg burde være ute hele dagen for å få med seg alt det fine kombinsert med et intenst behov for å la freden senke seg og nærmest gå i dvale.  Men først altså, ut og kjenne på været og naturen.
Laaaangt der ute i enga er ungene mine.  Vill fart for å kjenne på rimet i skogkanten klokka halv elleve på morran.
Gøy med isflak som knuser med singlende lyd.

Forøvrig denne uka har vi vært på bytur.  Ungene har fått seg masse deilig ulltøy av mormor, og jeg har kjøpt mer garn.  Den intense strikketrangen har på ingen måte roa seg.  Leggisene til Ane er langt på vei ferdige og jeg strikker samtidig på ullteppe til Amund.  Nå har jeg kjøpt inn garn til skjerf til meg selv.  Skjerfet skal strikkes etter denne oppskrifta, og jeg gleder meg!  Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal strikke dobbelt eller tredobbelt, men det blir i alle fall "på tvers"-modellen.  Kjenner meg meg selv rett blir tar jeg utgangspunkt i noe som minner om en av dem og så finner jeg på en eller annen vri.  Jeg er dårlig til å holde meg til oppskrifta altså... 

Det blir jo mye inneliv, og vi koser oss veldig med det for tida.  Et bilde til vil jeg dele fra denne uka.  Gubben lekte seg med kameraet og tok bilder av Amund og meg, og vips så satt dette på linsa.  Jeg er veldig klar over at det kunne vært teknisk bedre, men det bryr jeg meg ingen verdens ting om.  Y


Forøvrig har jeg tilbakedatertblogga et fint bilde av Ane bl.a. fra en finfin høstdag for ei drøy uke siden. Greit å arkivere det selv om det blir i seineste laget ;)

3 kommentarer:

Prinsesse Vilikke sa...

Herlig!! Jeg tror jeg allerede har gått i dvale her jeg. Nydelige bilder!

God helg!

Line E. Storjordet, Bergene Holm AS sa...

Hei, kom tilfeldig over bloggen din og ble imponert over alt dere har gjort! Har dere hørt om Bergene Holm Inspirasjonspris? Her setter vi pris på alle som har bygget noe med tre og for 3. året på rad skal vi dele ut premier for til sammen 250.000 kr. Håper dere søker!
Dere kan søke direkte på nettsidene våre, eller bestille søknadsskjema hjem. Lykke til :)

Ingrid sa...

Line Storjordet: Det var en hyggelig kommentar! Og ei litt skummel oppfordring. Jeg skal tenke litt på det, men føler vel at vi bør bli litt mer ferdige før vi melder oss på noe slikt. Men takk for utfordringa. Nå ble jeg glad :)

Prinsesse Vilikke: Dvale er deilig! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...