fredag 7. oktober 2011

Ærlighet.

Fredag IGJEN!  Lurer litt på hvor den siste uka ble av.

Jeg kunne fortelle at jeg har store prosjekter på gang og at det går helt etter planen.  Jeg kunne fortelle at jeg har servert min sønn hans sunne favorittmat til lunsj.  Jeg kunne fortelle at tacoen snart er klar og at det snart kommer hyggelig besøk. 


Prosjektet går som det skal, men huset ser bomba ut pga jobben jeg er i gang med, og under alt som er dratt fram var det støv nok til å isolere en vegg mot vinterkulda.  Sønnen er hjemme fordi han har feber, og maten var oppvarma grøt fra middagen i går.  Mor har ila dagen pådratt seg sår hals og rennende nese. Tacoen er snart klar, men den som kommer er "bare" mamman min, og hun kommer fordi hun skal hjelpe meg å ri av stormen (og forsyne meg med det siste jeg trenger til alt jeg holder på med.)  Jeg er hjemme alene med ungene denne helga, og denne første natta forløp som følger. 

17.30  Jeg har kokt risengrynsgrøt etter alle kunstens regler.  Olas favoritt.  Han vil ikke ha, og sitter nesten og sover ved matbordet.  Amund er hostete og grinete.
18.45 Ola er trøtt.  Ane er sulten igjen.  Hun får en ekstra porsjon grøt og søler i sofaen.  Amund er hostete og grinete.
19.45 Ungene slår hverandre nesten ihjel mens de order seg på badet.  Jeg kjefter.  Amund er hostete og grinete.
20.15 Ola sover.  Ane skal lese høyt et kvarter for meg (lekse).  Ane leser som en gud.  Mor ammer og sover ved siden av henne.
20.45 Ane er sendt i seng uten sang.  Amund er i ferd med å ta natt, nesten to timer før normalen.
21.00  Mor vegeterer på sofaen og spiser god kveldsmat.  O lykke!
23.30  Amund våkner med et vræl!!  Her er det bare å komme seg i seng før skrikerungen vekker de to andre.  Huset forlates i bomba tilstand til fordel for amming i senga.
00.15  Amund er i ferd med å sovne.  Mor spiller angrybirds på tlf og forsøker å finne roen og få sengevarmen til å krype helt ned til beina.
00.50 Ola våkner med et vræl.  Må tisse.  NÅ!  Kommer seg nesten fram til potta som står på badet (vi har ikke do på badet oppe), men bare nesten og tisser på gulvet.  Hyler.  Mor må opp i en fart.  Amund hyler når mor går.  Ola tas med ned og spyles i dusjen.  Amund klager høylydt. 
01.05 Ola kryper under pappas dyne, TETT inntil mamman sin og mamman oppdager et gutten er da veldig varm...
01.20 Freden senker seg.  Amund har funnet puppen igjen.  Mor sender noen sms`er om ting som ikke kan vente. 
01.45 Ane våkner.  Må på do.  Vil ha følge.  Amund klager, hoster og leiter etter puppen.  Ola grynter og har vondt i hodet.  Ane kjefter.  Går til slutt alene.
01.55  Ane kommer tilbake for å kjefte litt til før hun går og legger seg.
02.00  Mor ligger våken og får ikke sove.  Har en syk unge klin innpå kroppen på hver side.
06.45 Våkner av klokka etter å ha amma forkjøla baby et par ganger etter klokka 02.  Trøtt og fæl.  Ane må leite etter bulse og finner ingen hun har lyst til å ha på.  Oppdager at vi i kampens hete har glemt ei lekse.  Kjeft og mas.
08.38 Ane kjøres til skolen med to tynnkledde brødre i baksetet og leveres tre minutter for seint men med leksa i boks.
08.45  Gubben sender sms og spør hvordan det går med oss hjemme.  Joa...

Bare to netter to go før gubben er hjemme igjen.  Gleder meg på firedagersferie en gang SNART!.  ALENE!  Må bare slutte å amme først.

God helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Aller først: God bedring til de av dere som er syke!

Deretter: Håper de av dere som ikke er syke, fortsetter å være nettopp det... :-)

Det er flott å lese det du skriver. Tenk at dette går man frivillig inn i, og er lykkelig med det... Ekstremsport-veko på Nrk skildrer ingenting i forhold til Livet som småbarnsforeldre...

Ha ei fin helg! Håper det blir noen "stille lommer" innimellom, der du får være Bare deg selv!


Mvh HildeSu

Ingrid sa...

Takk HildeSu. Ja jeg er jo lykkelig med det. Så lykkelig at jeg egentlig kunne tenkt meg i alle fall en unge til. Rare menneske ;)

Nå er det stille vet du. Syk Amund har tatt tidig kveld i kveld også, så nå skal jeg forte meg å nyte :)

Trallala sa...

Ha ha :) Eller stakkar dere egentlig, men morsomt skrevet :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...