søndag 13. mars 2011

Kjøkkentegninger

På tirsdag var vi på Ikea og la planer og fikk sett på div moduler vi var litt usikre på.  Om det var kvinnedagen eller hva det var vet ikke jeg, men det ble i alle fall ikke mer snakk om det som i utgangspunktet var gubbens favoritt (modulkjøkkenet Värde), som jeg har blogga om tidligere.  Vi endte opp med å være rørende enige om at dette blir mest praktisk, og slett ikke så dyrt som vi hadde frykta.  Med Ramsjö fronter som vi aller helst ønsker oss, og uten overskap som vi i utgangspunktet ikke ønsker oss, kommer dette kjøkkenet seg på ca 22000 i følge Ikeas tegneprogram.  Det inkluderer alt fra skuffer og skap til innmat i hjørneskap, benkeplater og håndtak.  Hvitevarene er våre egne.  Det kommer trolig noen vegghyller etterhvert, men det tar vi når vi ser hva vi trenger og finner praktisk.

Sånn ser kjøkkenet ut pr nå.  På datan vha Ikea sitt tegneprogram that is.  I virkeligheten er det et stykke igjen...  Ikke se så nøye på dører og vinduer.  Det blir bedre (ER bedre) i virkeligheten!

Mye her er vel nokså selvforklarende.  Til høyre for oppvaskbenken kommer oppvaskmaskina (ja vi har fått oss ny, vi har tatt den i bruk og etter 1,5 år uten er vi nokså lykkelige for tida ;) .)
I begge hjørnene kommer det hjørneskap. 
Den lange benkerekka på kortveggen blir en kombo av skuffer og skap. 
Ovnen er egen, hvit, ikke-innbygd, og vifta er vi enda usikre på hvordan blir.
De to store klumpene (merka 3 og 4 for den som evt klarer å se det på tegninga) til høyre for komfyren på tegninga er to brede skuffseksjoner som hver er på 80 cm.  Disse skal romme hverdagskopper og -kar, og tørrmat.  I tillegg kommer det nok noen åpne hyller som skal romme litt kopper, og et vitrineskap på stua som skal romme "finkopper", men vi må moderere oss og fjernlagre en del i matbua i kjelleren skal vi klare oss uten overskap.  Men å moderere seg er neppe en ulempe, for for fulle skap og skuffer og for mange kopper i omløp genererer bare rot!
Kjøleskapet (også hvitt, eget, ikke-innbygd) blir stående ved verandadøra til høyre for oppvaskmaskina tror vi.  I utgangspunktet skulle det stå ved enden av de to brede skuffseksjonene, men nå har vi måttet endre litt på planene pga trappa som kommer i nedre høyre hjørne på bildet og dermed blir det trolig ikke plass til både spisebort og stoler OG kjøleskap langs den veggen. 
De øvrige møblene er halvveis tilfeldige valg plukka fra Ikeas tegneprogram, bare for å vise ca møblering. 

Her er 3D bilde av stasen.  Den svarte klumpen som såvidt skimtes i front av bildet er vedovnen.  Trappa til 2.etg skal bygges så den kommer helt til venstre i front i bildet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mener ikke aa oedelegge ideene deres, men hva er grunnen til at dere haar saa langt i mellom vask og konfyr?? - jeg har 2 skuff seksjoner paa 90 cm OG det syns jeg er LITT for langt og jeg har bare en rett linje med kjoekken skap - blir en del turer med pasta/ris kjelen - moekkete vipser etc - over nesten 2 meter med benk - haaper du skjoenner hva jeg mener
Ser jo at dere har en del vinduer paa kjoekkenet, sa det er sikkert derfor dere har tenkt det slik - MEN jeg tror jeg ville ha tatt vasken foran det andre vinduet - god benk plass er fab, men det faar du jo alikevel...
Lyyke til!!!

Ingrid sa...

Gode innspill det der altså. :) Det er planlagt slik det er på tegninga nå med tanke på etterbruk av rommet samt bruk av utearealet, da dette er et midlertidig kjøkken. Om noen år skal vi bytte til et annet rom i huset, og da skal vi nok ta litt mer hensyn til arbeidstrekant osv.

Det som bekymrer meg mest er den håpløse plasseringa av kjøleskapet der det blir stående alene og uten benk ved siden av seg helt i utkant av kjøkkenet. Men der har vi slik jeg ser det virkelig ingen valg iom alle vinduene, og den hersens trappa kommer på en annen plass enn vi hadde tegna inn, og dermed stjeler plass på kjøkkenet.

:@) sa...

Kjempefin blogg og fine innlegg, jeg har fulgt med en stund. Har du sett min relativt nystartede blogg..www.kreativglede.net Du er på blogg lista mi, kansje jeg kan få være så snill å være på din bloggroll? Ha en fin uke! Ann Kristin

Ingrid sa...

Da har jeg lagt meg til som følger på bloggen din, Ann Kristin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...