mandag 28. mars 2011

Trappa vokser!

Se hva som vokser fram på kjøkkenet vårt! :)

Etter litt spekulering kom snekkern i gang med trappa mellom første og andre etg i dag, og så langt ser det meget lovende ut!
Gjett om ungene ser hytte/kosekrokpotensiale under der da!  Jeg så vel egentlig for meg at støvsugeren skulle bo der, men har allerede lovt bort at vi skal sy et forheng som er en kosekrok verdig, så får vi se hva det blir til.  Jeg ser jo definitivt sjarmen i å ha en sånn krok.

Trappa maler vi etter all sansynlighet hvit.  Vi spekulerer litt på å finne en fin farge til den, men aner virkelig ikke hvilken...?  Hva vi gjør med trinnene er vi litt usikre på, men de blir enten malt sammen med resten av trappa, eller olja med den hvitpigmenterte oljen vi brukte på soveromsgulvene så de likner i farge på gulvene på stue og kjøkken.

Trappa går videre i 90 graders vinkel opp mot venstre, og kommer da opp i stua like ved pipa.  Akkurat så like ved pipa at det ødelegger muligheten for å ha vedovn på stua, men så langt fra pipa at vi få plass til trappegrind der oppe.  Heldigvis.  For det trenger vi jo, vi som snart har baby i huset igjen :D  Litt dumt at vi ikke får til å ha ovn på stua, men det måtte bare bli sånn skulle vi skåne gammeltrappa, og det ønska vi begge to.

Rekkverk er planlagt med stående staver både i trappa og oppe på stua langs kanten på hullet i gulvet.  Vi gjør hva vi kan for å ikke lage klatrestativ mao, og så få vi passe på møbleringa oppe så den heller ikke innbyr til klatring. 

Ei anna utfordring blir småungers trang til å hive ned ting.  Det som hives ned trappa havner rett i vinduet, og det er vel ikke så kjempesmart.  Mulig vi setter inn ei ramme med plexiglass i vinduskarmen for å ta av for flygende objekter.  Hvis ikke noen har andre gode forslag?

Mens trappa vokser teller vi samtidig ned til kjøkkenleveranse på onsdag.  To dager igjen!  I dag har vi flytta inn de første kassene og sekkene og satt på mellomlager på soverommet vårt, og enda flere esker står nå klare for flytting i stua har vi bor nå.  Herregud.  Snart BOR vi der!!!!!!  

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...