onsdag 2. mars 2011

Bad-gang

Som tidligere nevnt har vi en del rom som skal bygges "midlertidig" i en eller annen grad.  En gang i framtida skal huset gjennomgå byggetrinn to, og da vil vi gøre noen endringer.  I mellomtida får vi gjøre det beste ut av det og forsøke å tenke på to bruksområder samtidig samt gjøre det så gjenbrukbart og dermed billig som mulig. 

Badet er ett av de rommene som med tid og stunder skal bygges om.  Det som nå blir bad OG yttergang, skal med tida bli ETT stort bad.  Det er jo kjeeeeempelurt, siden bad er så billig å bygge...  Måten vi velger å løse dette på, er å allerede nå legge helt flisgulv på hele det rommet som skal bli bad i framtida.  Den delen av jobben er gjort, så nå ligger de grå flisene der.  Taket legges også helt, der har takess-plater kommet opp (nei jeg liker det stadig ikke, men søren så kjapt det er å kle tak på den måten...) og så er det spotter i taket som er plassert basert på framtidig bruk av rommet som ett helt bad.  Veggene i gangen gjøres så billige som mulig og bygges opp av sponplater og/eller panelrester fra resten av huset.  Disse skal males eller tapetseres.  Gang og bad skilles med en lettvegg som legges forstiktig tvers over flisgulvet.  Badet skal kles med plater på tre av veggene.  Platene er steindyre i forhold til nesten alt annet man kan kle vegger med, men all den tid det må bygges etter dagens våtromsstandard så er flis alternativet og det er så krevende å legge at vi må få noen til å gjøre det for oss og så arbeidskrevende at arbeidstimene i tillegg til membran og fugemasse og hvadetnåer vil gjøre flis dyrere enn platene til slutt. Derfor plater.  De er innkjøpt og er av den typen som vises helt til høyre på bildet under.

Bildet er tjuvlånt fra www.byggma.no
Det blir mao hvit kvadratisk "flis" 15*15 cm med blank overflate.  "Fugene" er grå. Plata med matt overflate var egentlig finere, men etter å ha klådd litt på en prøve i en butikk fikk vi inntrykk av at den omtrent sugde til seg skitt, så det gidder vi ikke. 

Den fjerde veggen kler vi med panel.  Den kommer ikke til å være i direkte kontakt med vann, og da sier de vi har forhørt oss med at panel er ok.  Trepanel (selvfølgelig, ikke noe huntonitt her heller) og så maler vi med oljemaling.  Farge er enda litt usikkert, men vi får enten ta det vi har igjen når andre ting er ferdigmala, eller så unner vi oss ei bøtte i en eller annen sprek farge.  Forslag, noen?  Rommet blir lite og uten vindu, så fargen bør være lys i alle fall. 

Vi er ikke helt sikre på do, vask og dusj enda.  Det blir trolig denne doen fra Ifö.


Vegghengt blir den i alle fall, og jeg gleder meg som en unge til å bli kvitt doen vi har nå som står klemt oppi et hjørne og har tusen kriker og kroker og derfor er et strev uten like å holde rein. 

Vask, eller servant som det vel heter, har vi leita leeeenge og mye etter.  Jeg vil ha en vask av den gode gamle typen som er så stor at man kan bade en liten unge oppi der.  Men alle de vi finner som fyller det kravet er så dype (altså dype fra veggen og ut til vaskens front) at små unger har problemer med å rekke fram til krana og vannstrålen.  Den som leder pr nå er "Höllviken" fra Ikea.

Og da må vi trolig montere den i dette skapet.


Jeg kunne vel egentlig tenkt meg et vegghengt skap med tanke på enkelt renhold, men dette er fint å se på i alle fall, så det kan være at det blir dette iom den gode vasken.

Dusj har vi ikke funnet enda, men vi skal ialle fall bedrive risikosporten "dusje rett på vegg og gulv" heller enn i et dusjkabinett, rett og slett for å spare plass. Vi ender nok opp med klare glassdører som kan felles inn mot veggen etter dusjing.

I tillegg trenger vi hyller og sikkert noen skap, men der må vi se an litt hva vi får plass til.  Det er viktig at det er lagringsplass der inne, men jammen er det viktig at det er plass til oss også, så vi skal passe oss for å overmøblere.  Det som blir den aller største gevinsten plassmessig når vi sammenlikner med det gamle badet vårt er at vaskemaskina og skittentøyet skal ut fra badet.  Skittentøyssjakt fra badet og ned i vaskerommet er på plass og jeg gleder meg til å ta den i bruk!

4 kommentarer:

Therese sa...

Hei.

Må bare få si at jeg liker godt å lese bloggen din! Har en drøm om en gang å bygge et gårdshus i stil fra slutten av 1800 tallet. Og bloggen din har virkelig gitt grospirer til drømmen min.

Lykke til videre, det blir kjempefint hos dere!

Mvh. Therese

Ingrid sa...

Takk for hyggelig hilsen og lykkeønskninger.

Det er gøy å kunne være til inspirasjon. Håper du får bygd "huset ditt" en gang du også :) Det er slitsomt, men veldig gøy å kunne påvirke utforminga av egen bolig så mye som man kan når man bygger selv.

shg sa...

Gleder meg til vi kan begynne å tenke på bad i huset vårt. Neste år kanskje... Ting tar tid.

Koselig å stikke innom å se hvordan det går med dere! Du finner noe til deg på bloggen vår.

mvh Sigrid.

shg sa...

Gleder meg til vi kan begynne å tenke på bad i huset vårt. Neste år kanskje... Ting tar tid.

Koselig å stikke innom å se hvordan det går med dere! Du finner noe til deg på bloggen vår.

mvh Sigrid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...