tirsdag 22. mars 2011

Badeplaner.

Dagens spekulasjoner:  Planløsning på badet.  Veggen mellom bad og gang kom opp sist helg, og nå er målene på rommet klare.  Det måler 297cm x 180 cm.  Ikke det største badet, men større enn det vi har i dag, og nå får vi vaskerom i kjelleren så vi slipper å sette av plass til vaskemaskin og ikke minst skittentøy. 

Det som skal inn på badet blir derfor:
  • Vegghengt do (Ifö sign art)
  • Vask med skap under (80 cm bred)
  • Dusj. Glassvegger som kan felles inn for å spare plass.  90x90 når i bruk.
  • Vegghengt stellebord med skittentøyssjakt under.
  • Div kroker til våte hånduker mm
  • Benk til å legge fra seg klesskift, sette rompa nedpå for å kle på unger mm.
  • På veggene over doen og over benken kommer det hyller til rene hånduker og mer kleslager (erfaring viser at det hoper seg opp med klær på badet, og det akter jeg å ta høyde for for å unngå komplett kaos)
  • Skuffer eller hyller (alt etter hva vi ender på for møbel) under vasken blir lager for tannbørster, såper, sminke, barbermaskin osv osv osv. 
  • Over vasken blir det et helt enkelt (80 cm bredt og så høyt som mulig) speil. 
  • Under stellebordet skal vi sette inn ei lita hylle på hjul med lagerplass for bleier og litt annet til babyen.
Det ender nok med at vi kjøper badeinnredning fra Ikea.  Godmorgon-serien i trehvit bjørk er fin å se på og dekker trolig de fleste behovene våre rimelig ok samt at den lar seg skvise inn på badet. 

Det blir denne doen
Dette stellebordet (Det har vi fra før.  Det Ikea selger nå er helhvitt)

Antakelig denne kombiansjonen av vask og skap
Jeg lurer litt på dette blandebatteriet fra FMM.  Vasken er ikke riktig så dyp som jeg skulle hatt den, og da får vi kompensere med et høyere batteri.  Så langt har jeg bare funnet dette.

Dusjvegger er vi veldig usikre på enda, men det blir i alle fall rette vegger (dvs en kvadratisk dusj når dørene er felt ut og i bruk) og ikke buede dører.  Blandebatteri til dusjen er også usikkert enda, men det blir et enkelt et av typen badekarbatteri sånn at vi har mulighet til å fylle ei bøtte vann under batteriet uten å måtte bruke dusjhodet.  Vi har en god sparedusj vi skal ta med oss videre, og så skal vi skru opp ei stang på veggen inni dusjen så ungene har noe å holde seg fast i under hårvask mm.

Vi spekulerer litt på denne serien ("Molger") fra Ikea.
Denne benken hadde vært grei å ha foran doen (se skissa).  Men blir det plass?  Hvor mye plass trengs det foran doen egentlig?
Hyllene som skal opp over benken og over den innebygde sisterna til doen blir trolig av typen hylleknekter og hobbyplater fra Obs.  Vi har samme løsning på badet her vi bor nå, og det har fungert greit i 8 år, så det fungerer sikkert ei stund til ;)

Men det var denne plassen foran doen. Hva tror dere?  Hvor mange cm plass må vi beregne at vi trenger foran doen?  Her er ei skisse over badet.  Det er tegna på "frihånd" så målene er litt så som så.

4 kommentarer:

Mari Mauseth sa...

går det ikke an å bruke en sånn dyp kjøkkenvask fra ikea? de er jo veldig dype...


Mari:)

Brita sa...

Heisann
Du bør beregne i overkant av en meter fra vegg (110 cm) når det gjelder plassbehov til toalett. Dette er minimum - lykke til med badet.

Manuela - "Mrs Hardy" sa...

lykke til, ser ut til å bli bra!
vi holder også på å fikse opp badet...

Ingrid sa...

Hei Mari :)
Jo vi har vurdert det, men gubben har bestilt hel vask (ikke vask montert oppå benkeplate) så da utgikk det. Men ideen er slettes ikke dum.

Brita: Takk for info :)

Manuela: Lykke til med badet til dere også :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...