lørdag 19. februar 2011

Kjøkkenplaner.

Vi er lovlig sent ute nå, men vi driver altså på med kjøkkenplanlegging...

Vi har flere utfordringer i den forbindelse, men de to største er nok 1:  Kjøkkenet vi bygger nå er midlertidig.  Med tid og stunder skal kjøkkenet flyttes til et annet rom i huset, og det er derfor et poeng å ødelegge så lite av rommet som mulig (type lage digre hull i det nylagte panelet for å henge opp overskap f.eks) og 2:  Vi har definitivt ikke ubegrensa midler til rådighet.  Kjøkkenet bør bli så billig som mulig, men det skal samtidig fungere for en småbarnsfamilie på snart fem i et ukjent antall år.  I tillegg til at det skal fungere skal det være ok å se på. 

Vi er nokså enige om utseendet, gubben og jeg. Vi ønsker oss hvite skapdører, håndtak i stål eller hvitt, og lys trehvit benkeplate.  Vi har dessuten sett oss litt rundt og funnet ut at vi skal handle hos Ikea.  Planløsningen på kjøkkenet er mer eller mindre i boks.  Vi har forsøkt å ta hensyn til gjenbruk av rommet, utsikten, uteområdet, en nogen lunde praktisk innredning, samt så god utnyttelse av plassen vi har til rådighet som mulig.  So far so good...  Vi blir bare ikke helt enige med oss selv om hvilken kjøkkeninnredning vi skal gå for...  Pr nuh står det mellom modulkjøkkenet Värde og et mer tradisjonelt kjøkken bestående av Faktum skapstammer og Ramsjø fronter i hvitt.  Men hva skal man velge??

Ramsjø, her representert ved skuffefronter

Og modulkjøkkenet Värde, her med benkeskap.

Fine begge to, selv om de er nokså ulike.  Jeg vet ikke helt hva jeg mener, men jeg holder nok en liten knapp på Ramsjø montert på tradisjonelle sammenmonterte skap, rett og slett fordi det vil utnytte plassen vi har til rådighet best.

2 kommentarer:

Heidi sa...

Hei jeg også har tenkt å bruke ramsjö innredning i fra IKEA og da jeg var å så på den på Furuset ble jeg ganske forelsket i den. For den er ikke helt helt hvit som de andre innredningene, den er er smule gjennomsiktig. Så når man står helt inntil ser man trestrukturen. Så jeg ender vel opp med den.

Ingrid sa...

Jepp. Jeg liker også at treet skinner svakt igjennom. Det blir en tanke mer liv over det :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...