torsdag 20. januar 2011

Framgang på badet og nyinnkjøpt flis!

Vi har kjøpt flis til badegulv og ganggulv! Dette var skummelt altså, for flis er liksom så endelig. Det er ikke det man bytter fordi man er litt lei, eller maler over når man har kommet på at man ønsker noe annet. Dette skal vare riktig riktig lenge (håper vi, bank i bordet) og skal også fungere når bad + yttergang en gang skal slås sammen til å bli ett rom. I dag fant vi tid til å ta turen ut på flisshopping uten unger (stor fordel!!). Fargegjengivelse på bilde tatt med (dårlig) mobilkamera er nesten håpløst, men valget falt på mellomgrå/lysgrå flis med litt sjateringer eller fargespill eller hva man skal kalle det. Fugene blir et knepp lysere enn flisa slik som den viser den stripa som ligger alene ved flisa på bildet. Flisa likner litt på litt lys skifer men er ekte, vedlikeholdsfritt juksogbedrag, og i motsetning til det meste annet som jeg vil ha så ekte og naturlig som mulig, passer dette jukset meg bra. Overflata er litt ruglete, og siden dette blir gulv i yttergangen også, i tillegg til badet, håper vi dette i kombinasjon med mye fuger (iom små flis) vil gjøre gulvet ikke så alt for glatt. Flisleggeren vår satte maksgrense på 30*30 cm for å være sikker på å få til godt og riktig fall mot slukene, og vi er godt innenfor med denne for denne er bare 10*10. Det passer meg bra, for jeg er ikke så glad i moten med stoooooooore rektangulære flis. Jeg er veldig godt fornøyd, og det sier gubben at han er også så da er det bare velstand og stor lettelse over å ha fått flisene i hus!

Det er nemlig på høy tid at de er på plass, for arbeidet på badet er i full gang. Badet var som nevnt ferdig plata sist helg, og i går kom underlagt for støypen på gulvet på plass (masterboard for å prate fagspråk. Et helt "dødt og stabilt" underlag for den støypen som skal på nå.) I dag kom varmekablene på plass i lange, lekre, grønne, fastlimte sløyfer (det har jeg tatt bilde av, men jeg klarer ikke finne kameraet akkurat nå så jeg får oppdatere når det forhåpentligvis dukker opp) og i morra skal de altså dekkes av avrettingsmasse.

Skittentøyssjakt har vi også satt av plass til i dag. Vi har vært litt fram og tilbake på om vi ville ha det eller ikke i forhold til plassering på badet og at den angivelig kan være en brannfare fordi den blir en åpning mellom to etasjer hvor brannstarteren vaskemaskinen står i det nederste av de to rommene. Men etter forsikringer om at dette vil lette hverdagen, og at ALLE har slike nå, lar vi det stå til og landa vi på at vi vil ha en sånn. Sjakta skal munne ut i et skap i vaskekjelleren. Jeg tror nok vi vil merke at vi ikke har skittentøyslager på badet, og det skal bli godt.

Ei ny arbeidshelg ligger foran oss uten at jeg helt vet hvor uka har blitt av. Tida går forferdelig fort og med unger og jobb og svangerskap og alt som hører hverdagene til, er det ikke mye som blir gjort mandag til fredag dessverre. Førstkommende mandag har vi vært kjærester i 10 år (tenk det!!) og vi hadde vel en ide om at det ville være en fin dag å flytte inn i nytt hus, men den planen sprakk også gitt, akkurat som ambisjonene vi en gang hadde om å flytte inn til jul. Men men. Vi er i alle fall fortsatt kjærester tross husbyggertilværelse det siste snaue året. Det er jo et valg vi har gjort dette å bruke litt mer tid enn "strengt nødvendig", og jeg tror nok vi har tjent på at vi har hatt tid til å leve innimellom alle arbeidsøktene. Men vi skal og MÅ inn innen babyen kommer, og helst litt i god tid så ungene rekker å bo seg inn før de skal bruke krefter på å bli kjent med ny baby, så nå er det virkelig bare å jobbe på!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...