fredag 18. juni 2010

Se takarken vokser!

Dagens bilde fra byggeprossessen. Snekkerne har delvis vært ute på andre oppdrag og delvis vært opptatt med å fikse ny veranda til svigersene (nabohuset). Men likevel går det så definitivt framover med bygginga. Sist fredag, 11. juni, ble den første veggen helt ferdig etter at gammel bordkledning var skrella av, ekstra isolasjon og ny vindsperre lagt på, og ny bordkledning og vindusomramming fiksa. Dette er veggen inn til bl.a farfars kjøkken og stue, og han har ønska beholde de vinduene som var der fra før, derfor var det mulig å ferdigstille denne veggen mens vi venter intenst på storleveranse av nye vinduer.

Men altså. Nå vokser takarken! Den ble påbegynt i går tror jeg det var (16. juni), og nå ser den sånn ut:
For den som måtte lure: JA, det er et begredelig vær!

Forøvrig venter vi fryktelig på å få komme i gang med graving. Men det er så vått ute at vi nok bare må smøre oss med tålmodighet. Det knyter seg ikke så rent lite spenning til å skulle grave så tett inntil den dårlige låven med den dårlige muren, så vi er avhengige av at grunnen er så stabil som mulig før vi begynner med dette. Måtte det bare skje snart, så snekkerne kan sette i gang med råbygg på ny-delen. før ferie og det hele. Hvis ikke er jeg redd for at ting stopper litt opp for oss og DET skal vi ikke ha noe av.

Mens vi venter på skikkelig graveforhold lekegraver vi, og skreller vekk det som til nå har vært en staut gårdshage. Syriner, solbærbusker, tørkestativ og torv må vike for arbeidet som skal settes i gang. En del av det lar seg flytte og skal tas vare på, men den store fine syrinen og de 5-6 meterne alperipshekk mellom huset og fjøset har avgått ved døden. Planene er at epletrærne skal få stå. De kommer i akkurat passe avstand til kjøkkenvinduene, og blir finfin utsikt fra arbeidsplassen der inne.

På bildet er det en brudespirea som får lufta seg. I forgrunnen blomstrer epletreet. Bildet ble tatt 15. juni.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...