tirsdag 11. januar 2011

Vedovnspekulasjoner

Vi har leita lenge og nokså intenst etter vedovn. Vi finner nesten ingen vi liker! Det er mange fine gamle der ute på FINN ol, men mange ser ut til å være i dårlig stand. Og de nyoppussa gamle ovnene er ofte for dyre.

I romjula dukka denne fra danske Westfire opp. Noen som har erfaring med ovner derifra? Vi lurer litt på denne til kjøkkenet. Den er liksom moderne men samtidig enkel og litt gammelmodig og hadde kanskje passa bra all den tid vi ikke finner en skikkelig gammeldags en som vi liker og har lyst og råd til å kjøpe. Den er i alle fall finest med toppmontert røykrør.Ovnen heter Uniq 18, og produseres altså av danske Westfire. Minuset med den er at den trenger ved i korte lengder, men all den tid vi produserer veden vår selv er det jo i grunnen bare å kappe litt kortere. Nå gjenstår det bare å se hva den koster i Norge, og om vi finner noen i nærheten som kan selge oss en, for vi gidder ikke reise så alt for langt etter den.

2 kommentarer:

Grankongla - livet på Bostad sa...

Min erfaring med vedovner som krever små kubber, er at det er mye jobb - du må jobbe hardere for å få varmen opp, og mannen som lager ved må kappe veldig mye mer ved (det blir jo flere kubber pr. meter av kort ved) og det er kjedelig. Man må også bære mer ved fra vedskjulet ;) Mit tips er å kjøpre vedovn med 60-lengde :) Anbefaler Dovre 45 som kjøkkenovn - vi har den, og den er fantastisk!

Ingrid sa...

Takk for kommentar :)
Jeg ser poenget med kappejobben altså. Siste lasset var det jeg som kappa og det er klart at det blir litt ekstra. Men det går da noe. Tror jeg... Mulig jeg angrer på at jeg ikke hørte på deg når jeg står der med motorsaga og svetter ;)

Takk for tips vedr Dovreovnen. Jeg er enig i at det der er en fin kjøkkenovn. Liten, nett og en ekte klassiker. Den eller tilsvarende fra f.eks Jøtul står på lista over de som skal sees på når vi skal ut på butikkene på leting.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...