tirsdag 11. januar 2011

Grove rundstykker


Dette var seriøst verdens beste rundstykker!


1 pakke tørrgjær
1,5 ts salt
1 kg grovbakstmel
5 dl kruskakli
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
100 gram solsikkekjerner
10 tørkede aprikoser (klippet) i biter
75 g rosiner
100 gram tørkede tranebær i store biter
12 dl vann
0,5 dl olivenolje
1 boks cottagecheese

Framgangsmåte:
Bland mel, kli, frø, salt og frukt. Rør ut gjæra i lunkent vann 37 til 40 grader, tilsett cottagecheese, vann med oppløst gjær og rapsolje i det tørre, og bland alt godt. Deigen skal være så fuktig at den nesten kan røres i med en tresleiv.
Bland/elt alt godt sammen med kjøkkenmaskin et par minutter. Hvis man sparer en del av melet til slutt blir det mye lettere å elte deigen og blande inn nøtter, frø og tørket frukt hvis man gjør det for hånd.
Del deigen i ca 35 like store emner ved å legge en stor håndfull med deig direkte på et bakepapir på platen, med så mye digg i blir ikke rundstykkene helt som vanlige rullede rundstykker, men mer som en ”vakker, liten knudrete haug”.
Stekes litt under midten av ovnen på 225 grader i ca 20 min.
Dette var oppskrifta med mine justeringer. Inspirasjonen kommer fra "god morgen norge".

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...