søndag 25. juli 2010

Hvitt hus!!


Huset vårt blir hvitt!! Og det blir så fiiiiiiint!! Med fare for å fornærme noen må jeg innrømme at gulfargen huset er malt i nå ikke akkurat har vært en favoritt hos denne dama, men nå blir det hvitt. HELT hvitt. Det blir muligens veldig hvitt når sola skinner på det, men bare nesten-hvite hus skinner tilnærma like mye i sola de også, og så ser de så skitne og triste ut mot hvit snø vinterstid. Så derfor helt hvitt. Vi har vingla litt mellom rødt og hvitt hus, men nå blir det hvitt og med det første hvite strøket i dag kom den gode følelsen av tradisjonell farge og trivelig hus, så dette blir bra. Vi kan jo alltids male rødt senere.
Mamma og jeg har malt i dag og kommet et stykke på veg. men dette går tråere enn først antatt for malinga var tykk og forferdelig tung å jobbe med. Vi maler med Infra sin akrylmaling, og den skal liksom være bra i følge en eller annen test, så da får vi nesten bare stole på det og jobbe videre.

3 kommentarer:

Mia sa...

Hei Ingrid! Og takk for hyggelig besøk i bloggen min for litt siden. Jeg beklager at jeg ikke har svart på spørsmålene dine tidligere, men her kommer de nå. Størrelsen på hønsehuset er jeg ikke sikker på, men det ble i utgangspunktet bygget som et uthus for ved, og er på ca. 13-14 kvm, men da jeg fikk høns delte vi det innvendige rummet i to, og etterisolerte innenifra, med vanlig Glava (?), og spikret panel utenpå veggene. I taket har vi også isolasjon, og vannfast finerplate utenpå. Gulvet er det eneste som ikke er isolert, det har kun vannfaste finerplater oppå det opprinnelige tregulvet. VInduet er heller ikke isolert. Sist vinter, da det var som kaldest, hadde vi en varmeovn ikke hos hønene, ellers går det greit slik huset er, og hønene trenger jo ikke å ha det så varmt heller. Det er plass til nokså mange i huset sommerstid (jeg har 20 høner akkurat nå), men om vinteren synes jeg at ca. 15-16 er passe, helst ikke flere. Uteplassen til hønene er i vinkel, på husets to sider, men arealet er jeg ikke sikker på. Om vinteren, når det er snø, går hønene ikke ut, ellers slipper jeg de helt ut, og lar de gå fritt store deler av året (ikke sent på våren og om sommeren, pga hagen). Lykke til med hønsehus og høner!

shg sa...

Hei! Så fint å se at det går framover hos dere. Og huset kommer til å bli kjemepfint med ny farge! Skjønner godt at du vil bytte ut gulfargen ;)

mvh Sigrid.

ps. Bloggen vår (som du har link til) har fått kortere navn, og heter nå bare "Prosjekt Buøen".

Ingrid sa...

Tusen takk for hyggelige kommentarer. Jeg skal se om jeg får ordna navn på bloggen deres, Sigrid.

Og takk for utfyllende svar, Mia. I dag bor hønene våre i et alt annet enn proft gammelt uthus hos oss, men jeg har jo en ambisjon om å gjøre det litt mer ordentlig nå som vi flytter. Så da er det kjekt med info om hvordan andre har ordna seg. Tusen takk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...