onsdag 31. mars 2010

Høner!. Egg må man jo ha.

Dette er ikke mine høner. Bildet er ærlig og redelig stjålet fra Rakkestad.kommune.no
Skal man bygge seg en gård, må man ha husdyr! Vi har allerede høner på den gården vi bor på i dag i et gammelt skur som er lett ombygd med luftegård, vagle og verpekasser. Hønene fikk vi for snart to år siden av en venn som hadde for mange. Den gangen besto flokken av fire høner og tre(!) haner. Disse hadde (stort sett) gått sammen siden de var kyllinger og gikk rimelig godt sammen. Rangordninga særlig blant hanene var tydelig, og det herska en steinhard terrorbalanse. De var i følge han vi fikk dem av ca fire år da vi fikk dem, så det har vært en naturlig avgang. Nå har vi igjen to høner og en hane, og vi har store planer om at ungene skal få påfyll til flokken i bursdagsgave i mai (hysj!).

Hønsehuset vi har nå er ikke flyttbart, så når vi flytter må vi lage ei ny ordning for hønene. Det er jo et fjøs på gården vi skal til, men pga plassering i forhold til tun, åker og ikke minst innreding i fjøset etter at det ble bygd et påbygg på baksida etter at det sist var høner i fjøset for 3-4 tiår siden, er det ikke så egna for hønsehold nå. Noe må derfor gjøres, og vi må bygge hus til hønene parallellt med at vi bygger til oss selv så vi kan flytte inn samtidig.


Enten må vi bygge et ordentlig hus eller tilbygg til låven, eller så må vi bygge et lite "spinkelt" hus som kan brukes på sommeren, og så får vi ta i bruk det rommet i låven som er innredet med verpekasser på vinteren. Hmmm... Jeg surfer og leser men finner liksom ingen løsninger jeg blir sikker på at jeg vil gå for...


http://miaslandliv.blogspot.com/ har et fint hønsehus. Dessuten er det mange fine tips å plukke opp på dansk fjerkræ forum.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...