torsdag 20. mai 2010

Vinduer og smånervøs venting...


Vi har vært på Singsås (10. mai) og sett på vinduer hos Lillerønning snekker....ettellerannet. De produserer H-vinduer, men de var ikke fine, så vi går for deres serie Lill-vinduer. Og hold dere fast: Det blir IKKE gjennomgående sprosser! Jeg har jo vært så steinhard på at jeg vil ha det, men det blir det altså ikke. Vinduer med gjennomgående sprosser, produsert i 2010 for å tilfredstille 2010`s byggforskrifter og energisparekrav, er ALT for brede til at det passer mitt behov for gammeldagse slanke sprosser i vinduer med pene proporsjoner. Så nå blir det pålimte sprosser. Men fordi sprossene er pålimt både på utsida, på innsida OG i mellom de to lagene med glass som vinduet er laga av, så ser det virkelig ut som de er gjennomgående berger jeg likevel ;)

At denne aluminiumsbroen mellom glasslagene stjeler noe energi fordi det leder varmen ut, det driter jeg i. Rett og slett. Nå blir det pent å se på. Vi kommer uansett til å ha en langt varmere bolig enn vi har nå som vi bor i dronningen over alle Villa Gjennomtrekk`er. Vi kan hente bærekraftig energi ut av den fonybare kilden egen skog. Og sist men ikke minst: Vi kompenserer varmetapet med å senke innetemperaturen i forhold til mange andre. Vi er vant til å bo i et kaldt hus, og det ER faktisk veldig koselig med ullteppe i sofaen på kveldene ;) Så det så. Nå må vi bare finne ut hvor store vinduer vi kan pressse inn i den ramma som omgir dagens vinduer. Det er et poeng å få dem så høye som mulig, for da kan vi øke bredden uten å ødelegge proporsjonene. Smårutene skal som sagt være kvadratiske.

Vi venter i stadig stigende småhysterisk spenning på kommunens svar. Stilaset hentes i morra og snekkeren og gubben er på huset og river de første bordene av veggen NUH (for å se på utlekting mtp etteriolering, og mulig vindusstørrelse)! Så kommunen BØR SI JA!!!!!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...