mandag 28. november 2011

Vestjakt

Guttene skulle hatt seg vester til jul tror jeg.  Garn har jeg (i svartsekkvis...).  Oppskrift gidder jeg ikke bruke penger på for jeg er slett ikke så sikker på om jeg rekker dette til jul.  Enn så lenge ligger vi godt an, men tiden vil vise om det varer. Det er en del som skal gjøres og jeg har daglige oppvåkninger av typen å ja, HAN skal på den lista ja!  Og tynnstrømpebukse til Ane sleit vi med å finne i fjor, og den røyk, og vi har ikke kjøpt ny til denne jula.  Og sølpussen!  Dæven...  Nei jeg er ikke stressa.  Faktisk er det bare koselig!  Men all erfaring tilsier at det drar seg til mot slutten når det plutselig bare er dager og så timer igjen til det kommer gjester.

Men vester ja...  Siden jeg ikke gidder å betale det det koster å gå i garnbutikk å si "vester str 1 og 5 år takk", så leter jeg på nett.  Og jeg finner mange fine altså, men om jeg finner den rette, det er jeg litt mer usikker på. 

Jeg starta jakten hos Pickles.  Jeg har vært innom dem før, men aldri virkelig sett på bildene og latt meg inspirere tror jeg.  De har så mye fint!!!  Jeg ser for meg strikkeåret 2012 og har prosjektene lina opp inni hodet mitt.  Sånne prosjektkøer er omtrent like holdbare som nyttårsforsetter, men det er deilig å legge planer ;)

Bilde tjuvlånt fra Pickles.  Gå inn på sidene deres via linken under for mønser og masse annen inspirasjon.
Denne fra Pickles var fin.  Men ikke riktig festfin nok tror jeg.  Mulig den kan fikses litt på ved å strikke vrangbord nederst f.eks, men jeg vet ikke helt.  Den ser ut til å være veldig enkel å strikke da...

Bilde fra Pickles
 Jeg burde jo strikka en Olavest, men...


Bilde fra familiejournal.dk
 Denne var fin da.  Litt sånn finvest i fasongen.  Med et annet mønster på kanskje?


Bilde fra familiejournal.dk
Denne ser jo strengt tatt klin lik ut (bortsett fra kantene), men samtidig den ser ut til å være litt bred over skuldrene?
Bilde fra familiejournal.dk
Til slutt dukka denne opp.  Strikka med roser og det hele framstår den jo som riktig så staselig.  (Jakka var også nydelig!)

Jeg er fryktelig dårlig til å følge oppskrifter så det er ikke helt utenkelig at jeg havner en plass midt i mellom.  Men det er jo litt tidsbesparende å være møsterslave, og det er ingen ulempe akkurat nå...  Det hjelper ikke at jeg har garnet liggende og må tilpasse mønster og pinner etter det...  Jaja.  Vi får se hva det blir til.

fredag 25. november 2011

Første fredag i advent

Skolefri fredag og Ane og jeg har vært på handlerunde til juleverksted i morra.  Julestoff, filt, lim, gløgg, sølvstjerner, mandariner, sylte og julebrus. Dette ligger an til å bli ei bra helg! Hvite roser spanderte jeg på oss (3 buketter for 69 kroner tilbyr coop for tida).  De står på kjøkkenbenken og pynter opp og lilla adventvoksduk skal tas i bruk i morra når en vennefamilie kommer på juleverksted.  Nå starter endelig denne førjulstida som jeg har venta så veldig på.  Første jula i nytt hus!


Det blåser godt her nå. Kult men litt spennende med tanke på at hønsehuset aldri har prøvd seg i storm før f.eks. Det har alltid stått i le av en diger låve, så vi får se om vi har hus og høner i morra...


Lite egenproduserte bilder i dag.  Nøyer meg med stoffbilder fra Stoff og stil.  Kanskje litt gratisreklame kan få dem til å smile litt på tross av førjulsstresset.

Noen bilder fra tidligere i uka kan jeg jo slenge med.  Tirsdag var jeg tidlig på`n pga vaksinering av alle andreklassingene.  Tidlig frossen morgen og nydelige farger. 



Fantastiske isroser på bilvinduet.

søndag 20. november 2011

Korrepertoar

Årets julerepertoar

Star carol
Mitt hjerte alltid vanker. Her med en av de fineste stemmene i hele verden.

Kling no klokka
Det lyser i stille grender.  Innmari tøff utradisjonell rytme.
DER satt julestemninga tenker jeg!

Jeg har egentlig permisjon fra koret "mitt", men julen blir definitivt ikke den samme uten, så jeg får se hva jeg får til :)

Dagens innsats: 




Ikea ja. 

fredag 18. november 2011

Forberedelser

Jeg har bladd bakover i dag og sett at jeg er nok en fredagsblogger.  Det er liksom den slappeste dagen i uka hvor jeg har bestemt meg for at det er lov å siiiige ned i sofaen med strikketøy, kaffekopp og en sjokoladebit mens Amund sover.  Deilig!

Denne uka har imidlertid vært så lite produktiv at jeg tenkte jeg skulle gjøre masse i dag, men nei.  Jeg skal kanskje muligens skifte på sengene...  litt senere...  kanskje ;)  Men jeg skal sitte her med kaffen min ei lita stund til.  Ute er det alt for glatt til å gå tur i dag.  Jeg prøvde men kom ikke lenger enn til postkassa før jeg snudde.  Jeg har brodder men vet ikke hvor de havna da vi flytta, så da sitter jeg her da.  I postkassa lå det to julegaver + "jul i svingen" fra nettbutikken til NRK.  Det skal vi se på og kose oss med i adventstida.

Jeg har produsert ei lue denne uka da.  Ungenes julekalendere skal snart fylles og siden ungene får sine luer resirkulert fra i fjor, måtte Amund få ei lue også.  Jeg er ikke helt fornøyd, så det kan være jeg gyver løs på ei til.  Denne blir i alle fall liggende så vi har ei å starte med i fall jeg ikke rekker ei til.



Jeg har hvert år en fantasi inni hodet mitt om en desember full av kos og kreativt kaos. Men kos og kaos tar tid og all erfaring tilsier at det blir knapt med tid innimellom husvask, tusenmillioner juleavslutninger, innkjøp i kjåkfulle butikker osv osv. I ærlighetens navn må jeg nok innrømme at førjulstida de siste årene har vært skikkelige "på hæla"-prosjekt. Men i år skal vi klare det! I år er jeg allerede godt i gang med gavene og har pakka dem inn etterhvert, i nyhuset har vi valgt bort gardiner og gubben skal ha litt permisjon sammen med meg like før jul. Så da har vi litt bedre tid enn vanlig i desember og vi har et håp om at vi skal unngå lillejulaftensritualet "gubben stryker julegardiner mens jeg pakker inn gaver.  Klokka halv to på natta"... Målet er at vi skal kose oss i desember, sove natt til julaften, og at mor skal ha både vettet og melkeproduksjonen i behold når januar kommer. Jeg er medlem av "familien nostalgi", og vil så gjerne ta vare på tradisjonene fordi det er så koselig. Men det er jo virkelig ikke koselig, egentlig, når det blir bare stress og mas? I år er dessuten første jula på glutenfri diett, og dermed må jeg finne tid til litt mer kakebaking enn tidligere år. Og da må jeg begynne NÅ.  Litt ekstra styr er det også å feire i nytt hus, men ny voksduk og advenstjerner til vinduene er allerede innkjøpt.  Fytti så flinke vi er!


Ungene, jula 2009 tror jeg det var.
Noe av det første som skal være klart er er Ane og Olas adventskalendere. Mormor har sydd finfine kalendere (som jeg ikke har bilde av akkurat nå) og de skal helst være klare med 24 pakker til hver, 1 desember. Mye av jobben er gjort når det er planlagt og jeg har lista klar, og på et forum jeg er medlem på har vi hatt idemyldring vedr hva som kan være egna pakker. Jeg er litt allergisk mot plastskrammel som blir liggende rundt og slenge, og forsøker å finne ting som ungene trenger og/eller bruker opp, i fin miks med opplevelser. Det går noen kroner, men det er mange ting her vi ville kjøpt til dem uansett, rett og slett fordi de trenger det.  Vi reduserer heller litt på julegaven fra oss til dem, for på julaften er det evig nok uansett.

Foreløpig ser lista sånn ut:

1. Nisseluer. Tradisjon. Jeg pakker inn de de har fra før og gir dem "lov" til å ta dem i bruk. Amund får altså ny lue og i tillegg tror jeg han skal få et lys som vi skal tenne til middag hver dag i håp om at det kan bidra til at freden kan senke seg litt ekstra
2. Fredagsgodis
3. Førjulsarrangement med farmor og farfar
4. Lage noe. Kanskje pepperkakehus tror jeg faktisk. Pga min cøliaki tror jeg ikke huset skal spises i år, og derfor kan det stå ekstra lenge og pynte opp.
5. Hipp fruktbokser til matpakken. (Ungene elsker dem!)
6. Nye ullstrømper
7. Ane får velge middag mens Ola får en eller annen ting.  En mørkeblå fargeblyant f.eks, for det ønsker han seg så innmari.
8. Litt lego til Ola (mulig jeg plukker ut noen biter og hjul fra den store kassa og pakker inn det).  Hårstrikk til Ane tror jeg.
9. Fredagsgodis.
10. Bytur (Kjøpe ribbe av en god venn på bondens marked)
11. Søndag. Lage/gjøre noe. Det ligger an til at det blir julegrantenning på skolen.
12. Nye spisevotter (tynne akrylhansker) til turene de skal på med skole og bhg
13. Glitter til Luciapynt som de kan ta med seg på skole og bhg.
14. Ola får velge middag. Ane får flere hårstrikk tror jeg.
15. Liten boks med tørka frukt til matboksen.  Trøka aprikos til Ane, tørka tranebær til Ola.
16. Fredagsgodis
17. Lørdagsgodis
18. Tur i skogen for å hente einerkvister, forhåpentligvis med pølsegrilling på bål (væravhengig)
19. Boblebad og fluorboks.
20. Fruktbokser
21. Noe julepyntgreier til rommene deres tror jeg.
22. Mulig julepynt her også.  Jeg plukker fra kassa vår.  Det holder i massevis for unger på 4 og 7.  Alternativt noe vi kan gjøre.  Jage garnnisser til juletreet kanskje?
23. Nattdrakter. Tradisjon som harmonerer fint med nypåskifta senger og nydusja unger. I tillegg baker vi julebrød og koker kakao med krem etter at ungene er ferdigdusja.
24. Noe de kan underholde seg selv med på formiddagen. Muligens en stor eller to mindre legobokser.  Eller hvis jeg kommer over det, en film vi kan se sammen i romjula mens vi har "kino" på stua.  Med risboller og julebrus.  Også det en tradisjon.

Jeg mangler en butikkbesøk eller to, men nå har jeg ei liste å jobbe etter, og det hjelper MYE!  Dessuten mangler vi nå bare to julegaver + en jeg vet presis hva skal være men ikke har kjøpt enda.  Huhei, dette lover godt!
Men altså: Ingen julebrus og sylte før 1. desember! ;)  Og minst mulig stress!  Det skal være koselig.  Er det ikke det er det bedre å kutte ut det meste av forberedelser.

søndag 13. november 2011

Sjurjeger Ane

Med vannpistol på kjøkkenbenken.  Klar til å jage sjura vekk fra foringsautomaten så småfuglene slipper til.  Gøy på landet!  Herr og fru (eller mor og barn tror jeg egentlig) Skjære har bodd hos oss i hele sommer og egentlig blitt vel husvarme.  Det er jo vakre fugler, men de stjeler og hakker og kunne godt bodd en annen plass...  Hvis Ane intensiverer jakta til sommeren så kanskje vi får dem på trua til å flytte?

fredag 11. november 2011

11.11.11 11.11.11

Jeg burde feira innser jeg, men det gjorde jeg ikke.  Jeg tror jeg sto på badet og bytta en gaske ekkel bleie det magiske sekundet.  Nå er det 100 år til neste gang. 

Man burde sikkert gifta seg eller født et barn eller noe i dag, men det har jeg altså ikke gjort. Men broren min har forlova seg, og det var veldig koselige nyheter.  Gratulerer Audun og Elina!!  Jeg gleder meg til fortsettelsen!!

Dagen er brukt til leggisstrikk og julemusikk.  Ja jeg har tjuvlytta, rett og slett fordi jeg leiter etter repertoar til koret vårt sine juleopptredener.  Ute har det vært tett skodde i hele dag, og med litt fantasi ble den til en snøstorm, og innedagen til en førjulsstund med all musikken.  Som jeg gleder meg til jul og til adventstida!!  Jeg har planlagt mye allerede, og en del er allerede gjort klart.  På den måten håper jeg at adventstida blir rolig og positiv.  Det kunne vi trenge i en hektisk hverdag tror jeg.

Det forhatte strikkeprosjektet, leggisene, er så godt som unnagjort.  Den ene er ferdig felt av, den siste mangler to striper.  Neste punkt på lista er nok rød lue til Amund.  Når storesøsknene tar i bruk sine nisseluer første søndag i advent må nesten Amund få seg lue også. Jeg lurer rett og slett på å strikke ei av disse i rød utgave. 

Forøvrig ble dette en ganske vanlig deilig fredag. Taco og litt TV.  I kveld har vi sett NRK-serien "Vaffelhjarte".  Har du ikke sett den bør du gjøre det!  Den er bygd på ei bok av Maria Parr.  Hun har også gitt ut Tonje Glimmerdal som jeg har skrevet om tidligere.  Også den var innmari fin.  Det er så fine mennesker og relasjoner og de skildres så flott både i serien og i boka.   En god start på helga mao.  Måtte resten også bli bra.  God helg!

torsdag 10. november 2011

Boring!!

 Noen prosjekter blir bare så inni hampen, uhyggelig kjedelige etterhvert!
 Jeg har jo herifra til evigheten-lang kø oppi hodet mitt over prosjekter jeg gjerne skulle satt i gang med
  men jeg kommer jo ikke videre!!
 Jeg skal ha for at dette ikke blir en UFO altså!
 Mulig det blir det, for jeg er ikke sikker på om jeg er helt klar for å feste noen-og-søtti tråder...
 Ikke er jeg sikker på om fargene ble så bra heller,
 selv om de nok er litt bedre enn bildene her viser.
Det er altså leggiser til Ane det er snakk om.  Hun var entusiastisk i starten.  Entusiasmen BØR vedvare og hun bør bruke disse MYE!

Sukk...  Det beste som kan sies om leggisene er vel at de snart er ferdige begge to.  Klok av skade har jeg strikka parallelt fordi jeg vet at det finnes bare en ting som er kjedeligere enn å strikke sånn som dette.  Og det er å starte på nr to når nr en endelig er ferdig.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...