torsdag 29. juli 2010

Byggmester Bob-Bob


Jeg skal innrømme at jeg innimellom har stukket fingrene i ørene og lalalala`a høyt og skingrende mens jeg har tenkt "det KAN gå bra...!" Vel driver han i bygningsbransjen mannen min, men man blir liksom ikke murer av å tegne og tenke og planlegge bygg for andre... Noen feilskjær har det blitt, men nå står muren der og ser alldeles super ut. Og det er først og fremst takket være enorm innsats fra Jan Arve. Pappa, svigerfar, Jostein og jeg har også jobba for å få til dette, men det er Jan Arve som har jobba definitivt mest!


Her er han, murer`n Langørgen, i ferd med å fylle veggene i muren med betong fra pumpebila som kom med 10 kubikk litt for flytende betong. Nervepirrende (!!!) men vellykka. Nå kan snekkerne bare komme tilbake fra ferie snart og sette opp hus oppå her :D

søndag 25. juli 2010

Utsikt på heimvei.


Etter seinvakt i kveld måtte jeg bortom huset og se på resultatet av gubbens innsats med grunnmuren i dag. Innsatsen var bra altså, men den drukna litt i dette. Regn og solnedgang er en vakker kombinasjon!! Her dobbelt opp pga refleks i mørkeblått biltak.
Jan Arve jobber og jobber og muren vokser og vokser. Bankett og gulv er ferdig støpt, og nå er det veggene som bygges opp og som skal fylles med betong i løpet av uka som kommer

Hvitt hus!!


Huset vårt blir hvitt!! Og det blir så fiiiiiiint!! Med fare for å fornærme noen må jeg innrømme at gulfargen huset er malt i nå ikke akkurat har vært en favoritt hos denne dama, men nå blir det hvitt. HELT hvitt. Det blir muligens veldig hvitt når sola skinner på det, men bare nesten-hvite hus skinner tilnærma like mye i sola de også, og så ser de så skitne og triste ut mot hvit snø vinterstid. Så derfor helt hvitt. Vi har vingla litt mellom rødt og hvitt hus, men nå blir det hvitt og med det første hvite strøket i dag kom den gode følelsen av tradisjonell farge og trivelig hus, så dette blir bra. Vi kan jo alltids male rødt senere.




Mamma og jeg har malt i dag og kommet et stykke på veg. men dette går tråere enn først antatt for malinga var tykk og forferdelig tung å jobbe med. Vi maler med Infra sin akrylmaling, og den skal liksom være bra i følge en eller annen test, så da får vi nesten bare stole på det og jobbe videre.

fredag 23. juli 2010

Litt ekstra lykke?


Denne ligger inni veggen vår. Et lite hjerte av den knallstive leira grunnen består av. Det er en koselig tanke at den ligger inni veggen vår, selv om gubbens tørre kommentar til det hele var "e vi itj lykkelig nok da?" Mainnfolk ass! ;)
Arbeidet går stadig framover. Nå er gulvet støpt. Det gikk tålelig bra tross stans på betongbila i det den rygga seg på plass og skulle svinge ut renna for levering av gulvbetong. Betongen som var bestilt kanskje litt i fasteste laget ble ikke mindre fast av denne ventetida, så jobben ble svært tung og ikke helt enkel. Deler av kjellergulvet skulle avrettes pga at det med tid og stunder skal legges varmekabler i det, men nå må vi muligens kline på noe greier på mer av det enn først tenkt. men pyttsan. Hva gjør vel litt ekstra jobb når vi har så himla mye fra før...
Svigers har dratt på ferie etter at betongen var klina utover, men mamma og pappa holder stand og har vært her i dag også for å hjelpe til med husbyggearbeid og barnepass. Utrolig deilig!! Deilig er det også at det har vært tørrvær i dag og at det er meldt bra vær denne helga. Livet for en husbygger blir altså litt enklere av det!

Møkk møkk møkk!



En 11-timers grunnmurdag i striregnet er over. Med fryktelig god hjelp av pappa og svigerfar og gode barnepasserbestemødre med vaffelrøre og har vi kommet et langt skritt i riktig retning.



Sommeren 2010 er en begredelig sommer!! Når arbeidsplassen består av 99% blåleire og resten møkkete pukk, og det regner non stop en hel lang arbeidsdag blir man MØKKETE! Her er hendene våre i kveld, etter både to og tre og fire runder med håndvask. Dette må nok slites av, og det kan vi vel i grunnen bare glemme at vi skje med det første. I dag fikk vi støpt banketten, og den første konkrete (ha ha) delen av huset er på plass. I morra støper vi kjellergulv. Jeg er skitnervøs, men det kan jo gå bra. Det gjorde det i dag også. Mye bedre enn frykta gikk det, og det jo godt...



Mer bilder fra i dag kommer. Men ikke akkurat nå, for nå skal jeg krype til køys og hvile en sliten skrott.

tirsdag 20. juli 2010

Hønepøne og hanepane...

... SKAL være med på lasset når vi flytter!! Jeg akter å bygge til dem, selv om mine nære, såkalt kjære, påstå at vi bør kakke dem i hauet med noe hardt for å spare oss jobben med å bygge til dem nå som vi samtidig bygger hus til oss selv. Ikke så veldig aktuelt det der nei! Etter å ha overlevd to vintre i et skur her vi bor nå, har de vist seg sjeldent robuste, og så gode gener skal man ikke sløse med!

Her er kjapp planskisse, tegna på ei rolig nattevakt. Jeg har allerede føyd til ei endring, men i hovedsak kommer huset til å bli som dette. Mange av materialene ligger klare, så det er bare å begynne egentlig. Vi skal bare få opp grunnmuren på huset først. For nå begynner den største og travleste egeninnsatsen.

søndag 4. juli 2010

Inspektøren

Jostein graver, Jan Arve kjører masse, og Ola og jeg inspiserer arbeidet og koser oss i kveldssola.
På to meters dybde er det blåleire av aller fineste slag. Modelleire god som noen, derfor den grå nesen :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...